Geen moment rust

549.01Vraag: Als iemand zich afwendt van het spirituele pad en probeert zijn leven op orde te krijgen, laat het systeem hem dan met rust of begint het hem na enige tijd door middel van klappen vooruit te duwen?

Antwoord: Waarom zou hij met rust gelaten worden? Waarom leeft hij in deze wereld?! Om het aangenaam te hebben, zoals een dier?!

Ooit, in de bourgeoisie, was dat zo. Dat bestaat nu niet meer en dat kan ook niet, want de hele mensheid beweegt zich met grote snelheid voorwaarts en de natuur laat niemand met rust. Zij duwt ons vooruit, trekt ons aan onze oren en slaat ons op onze wangen – in het algemeen gesproken: zij maakt het ons moeilijk.

Hoe zouden we met het huidige ontwikkelingstempo met rust gelaten kunnen worden?!

Vraag: Betekent dit dat er, zoals gezegd wordt, geen voormalige studenten zijn, maar dat ze allemaal op de een of andere manier verbonden zijn?

Antwoord: Ja. Maar het hangt wel af van de snelheid waarmee zij zich ontwikkelen.

Iemand die de eerste jaren Kabbalah komt studeren, begrijpt helemaal niet waar hij mee bezig is, omdat dit zijn eerste afstemming is op Kabbalah, op voelen, ruimte en op het feit dat de wereld volkomen anders in elkaar blijkt te zitten, omdat alles in mij aanwezig is en alles door mij heen gaat, van mij afhangt.

Dat is heel moeilijk. Daarom is er hier geen sprake van anciënniteit. Iemand kan hier vijf of zelfs tien jaar zitten en zich toch totaal niet bewust zijn van wat we studeren. Sommigen zijn zo.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/02/not-a-moment-of-peace/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call, There Are No Former Students” 1/28/12

Related Material:

Why Should I Bother If The Creator Decides Everything?

What Is The Benefit Of Correction?

The Creator Will Not Leave You Alone

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: