Oorlog tussen de Schepper en de schepselen

565.01Wij hoeven ons geen zorgen te maken over de manier waarop we een geschil kunnen bijleggen of allerlei omstreden kwesties zouden kunnen oplossen. Gedraag je niet als een kind dat tevergeefs probeert om een kubus in een rond gat te passen, terwijl het niet beseft dat het één nooit in het ander zal passen.

Een geschil wordt ons niet gegeven om het in de doofpot te stoppen, zoals we dat in deze wereld proberen te doen. Dat is onmogelijk en daardoor ontstaan er oorlogen. Het is immers onmogelijk om aan een ander te bewijzen dat jij gelijk hebt en vervolgens tot verzoening te komen. Geschillen worden ons door Boven gegeven, daarom kunnen wij deze hogere tegenstellingen hier in onze wereld, op ons niveau, op geen enkele manier oplossen.

Het enige wat we moeten weten is, dat deze conflicten ons laten zien hoe onze situatie is en hoe verkeerd wij ermee omgaan.

De wereld bevindt zich tussen de Schepper en de schepselen, dat wil zeggen dat het erover gaat dat boven het geschil uit de Naam van de Schepper, de Goede die goed doet, onthuld wordt. Dan blijkt dat wij geen oorlog voeren met elkaar, maar met de Schepper. Er heerst vrede als iedereen zijn egoïstische intentie, zijn grote verlangen om te ontvangen, beperkt en er nog maar één verlangen in de wereld regeert: het verlangen om te geven.

Dan wordt alle goedheid en alle vreugde in de wereld onthuld. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/03/war-between-the-creator-and-the-creatures/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the Daily Kabbalah Lesson 3/11/22, “Winning the War (against the evil inclination)”

Related Material:

Let Him Make Peace Between Us

How Can Military Conflicts Be Avoided?

The War For Peace

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed