Zelfonderzoek

Vraag: Laten we zeggen dat iemand de Profeten gaat lezen. Hoe leest een Kabbalist dit vergeleken met iemand die naar een andere dimensie wil doorbreken?

Antwoord: Een Kabbalist leest kleine gedeelten, want heel veel tegelijk tot je nemen, heeft geen enkele zin. Dat lijkt op een roman lezen.

Om een Kabbalistische tekst te lezen, moet je er binnentreden en in een bepaalde staat komen. Hierbij is een soort Kabbalistische meditatie nodig.

Een Kabbalist is iemand die met een pen en een notitieboek boeken bestudeert. In principe is dit geen lezen, maar studeren. Bovendien is het boek van de Profeten niet eenvoudig.

Daarom is het moeilijk om uit te leggen hoe een Kabbalist leest. Het gaat over het bestuderen van jezelf door middel van andere personages, namelijk die mensen die in onze wereld hebben geleefd en de Schepper hebben begrepen. Hun handelingen hadden maar één doel: dichterbij Hem te komen, Hem positief beïnvloeden, zodat de Schepper in overeenstemming hiermee hen dichterbij Hem zou brengen en hen de mogelijkheid zou geven om door hen heen de wereld positief te beïnvloeden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/11/exploring-yourself/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 9/13/21

Related Material:

Do We Need To Delve Into The Meaning Of The Text?

The Main Rule For Reading Kabbalistic Books

Reading A Kabbalistic Text

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work, Torah | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed