Ik, de groep en de Schepper

Vraag: Betekent vragen aan de Schepper dat ik aan de vrienden vraag?

Antwoord: Nee. Aan de Schepper vragen of aan de vrienden vragen, is niet hetzelfde. De Schepper is geen vriend. We zeggen: “Ik, de groep en de Schepper”, dit betekent dat ik deze drie parameters met elkaar moet verbinden en dat ik probeer te zien dat ze onafhankelijk zijn van elkaar.

Stel je eens voor hoe je een relatie opbouwt met de vrienden, je bouwt ook een relatie op met de Schepper. Je hebt de kracht van geven nodig om de juiste relatie met de vrienden op te bouwen, ik vraag aan de Schepper om deze kracht.

Ik moet me allereerst met de Schepper verbinden, maar ik heb geen kracht om dat te doen, dus ik wend mij tot de Schepper (1) om van Hem de kracht te ontvangen om mij te verbinden (2).

Het maakt niet uit hoe ik mij tot de Schepper wend, maar ik heb deze kracht nodig om mij met de vrienden te verbinden; zonder die kracht kan ik geen enkele verbinding met hen tot stand brengen. Ik ben een individualist en ik wil geen verbinding, met niemand. Mensen die in aanraking komen met de Wijsheid van Kabbalah zijn grote individualisten.

Ik vraag aan de Schepper of ik van Hem de kracht mag krijgen om mij met de groep te verbinden (3). Met deze kracht ga ik naar de groep en krijg ik de invloed van de groep, op die manier vind ik de Schepper. Zo werkt het (groene lijn in de tekening).

Eerst gebruik ik de Schepper om de kracht te krijgen om te verbinden, en dan ontdek ik dat deze kracht de Schepper is.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/me-the-group-the-creator/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 2/13/19

Filed under: Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed