Als alles zijn waarde verliest

Vraag: We leven in tijden waarin de meeste mensen alles hebben wat zij nodig hebben. Omdat allereerst aan onze basisbehoeften is voldaan, is het toch niet langer nodig om geld te verdienen aan je werk in het leven? 

Antwoord: Na een bepaalde periode in de geschiedenis, misschien over enkele tientallen jaren, zullen we in een situatie komen waarin robots het werk voor ons zullen doen, in principe zullen mensen dan geen behoefte meer hebben aan geld, roem, en zelfs niet aan kennis, want door gebrek aan betekenis zal dit alles zijn waarde verliezen.

Langzamerhand zien we de zin van onze materiële ontwikkeling niet meer en begrijpen we dat alles vast gaat lopen, ook de wetenschap. Wat wij in de natuur ontdekken, is nu een pad dat ons leidt naar het einde van onze ontwikkeling, naar een globale crisis. Alles is veel groter en bevindt zich op een ander niveau.

Het egoïsme ontwikkelt zich volgens bepaalde niveaus en nu is het aan het punt gekomen waarin het in zichzelf vastloopt. Het vouwt zich samen, wordt een klein dorp en zal ons uiteindelijk dwingen om ons met elkaar te verbinden, hoewel wij dat niet willen.

Op dit punt kunnen wij tot verbinding komen, ofwel gedwongen door allerlei vormen van lijden, inclusief oorlogen en vernietiging, of doordat wij ons realiseren dat verbinding noodzakelijk is omdat het de implementatie is van het programma van de schepping.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/when-all-needs-lose-value/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Videoconference”

Filed under: Crisis, Egoism, Globalization | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed