De strijd over de vaccins laat zien dat we niet geleerd hebben (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel: De strijd over de vaccins laat zien dat we niet geleerd hebben (Linkedin)

Terwijl landen die toegang hadden tot de Covid-19 vaccins zich haastten om hun burgers in te enten, keken anderen hulpeloos toe hoe het virus een ravage aanrichtte in hun landen. In de tussentijd, zoals ik al voorspeld heb (zie mijn berichten over dit onderwerp vanaf het begin van de uitbraak), hebben zich nieuwe stammen ontwikkeld en landen die dachten dat ze het ergste achter de rug hadden, passen nu weer – of overwegen het opnieuw – lockdowns toe en andere beperkingen op bijeenkomsten.

Ook als landen vaccins aan andere landen konden leveren, deden zij dat niet. Erger nog, sommige regeringen konden hun eigen bevolking van vaccins voorzien, maar kozen ervoor om dit om politieke redenen niet te doen. Deze vaccin oorlogen tonen aan dat we niets geleerd hebben en dat het resultaat hiervan is, dat we opnieuw een les moeten leren, en waarschijnlijk een les die pijnlijker zal zijn.

Zoals ik het, sinds het begin van de pandemie ontelbare malen heb geschreven, zal het virus niet verdwijnen voordat wij onze manier van omgaan met elkaar veranderen. Onze onwil naar elkaar is de energiebron van het virus. Dit houdt het virus in stand, het muteert terwijl het van land naar land reist en wordt steeds besmettelijker, zodat vaccins die vroeger een collectieve immuniteit verschaften, dat nu niet meer doen.

Maar in plaats van hiervan te leren, gedragen we ons als kinderen die voor straf naar hun kamer werden gestuurd (lockdowns) om na te denken over wat wij verkeerd hadden gedaan. In plaats van de nodige conclusies te trekken en toe te geven dat we ons naar elkaar hebben misdragen, wachten we op de opheffing van de straf, zodat we weer naar buiten kunnen, met elkaar kunnen spelen en vechten zoals voorheen. Maar dat zal ons niet meer toegestaan worden. We zullen gedwongen worden om opnieuw over ons leven, onze waarden, onze omgang met elkaar en het doel van ons leven na te denken.

Het beste voorbeeld van de dwaasheid van ons gedrag is misschien wel de manier waarop wij met de pogingen tot vaccinatie omgaan. Ten eerste, in plaats van een wereldwijde gecoördineerde inspanning te leveren om een vaccin te ontwikkelen, hebben talrijke bedrijven in vele landen onafhankelijk van elkaar onderzoek gestart en is men met elkaar gaan concurreren. Het is duidelijk dat het vaccin voor een fractie van de kosten ontwikkeld had kunnen worden en dus ook een fractie van wat het nu kost had kunnen kosten. Dan was het wereldwijd beschikbaar geweest en zou de financiering van een wereldwijd vaccinatieprogramma geen probleem zijn geweest.

Ten tweede, nu sommige landen vaccins hebben, houden zij ze ofwel voor zichzelf, of ze worden met een enorme winst verkocht. Het blijkt dat, terwijl de hele mensheid tegen dezelfde vijand vecht, men vecht met legers die tegen elkaar vechten terwijl het over dezelfde vijand gaat. Dit geeft het virus de tijd om nieuwe stammen te genereren die de bestaande wapens uitdagen en de inspanningen van de mensheid om het virus te bestrijden ondoeltreffend maken. Kortom, we verliezen de oorlog tegen het Covid-virus niet omdat het zo dodelijk of besmettelijk is, maar omdat wij zo verdeeld zijn.

Deze verdeeldheid zal ons enorm veel kosten in de vorm van meer verlies aan mensenlevens, meer economische crises en meer ontwrichting in ons leven. Hoe sneller we leren dat Covid niet mijn probleem, jouw probleem of hun probleem is, maar ons gezamenlijke probleem, het probleem van ons allemaal, hoe sneller zullen we een manier vinden om een eind te maken aan de pandemie. En als we eenmaal leren hoe we kunnen samenwerken tegen Covid, zullen we hopelijk leren dat dit de manier is waarop we vanaf nu moeten werken op het gebied van al onze zaken, want tegenwoordig, in ons mondiale dorp, is elk probleem het probleem van iedereen.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/06/the-vaccine-wars-show-we-havent-learned-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: Coronavirus, Crisis, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed