Waarom kunnen wij de eigenschap van geven alleen in de groep bereiken?

Vraag: Waarom kunnen wij in deze wereld alleen in een groep innerlijk werk doen? Onze houding naar andere mensen is immers ook niet gecorrigeerd?

Antwoord: De spirituele wereld bestaat uit de eigenschap van geven, de daad van geven vanuit jezelf, vanuit je egoïsme. Als je geen deel van een groep bent en deze eigenschap niet in jezelf creëert door de verbinding tussen jullie, kan je niet geven.

Naast geven in de groep moet je ook met het Hoge Licht verbonden zijn, dat zal het voor je mogelijk maken om dit te doen, je moet eerlijk en serieus aan jezelf werken, als je dat niet wilt, zal je met heel gecompliceerde situaties te maken krijgen.

Je kunt je ook alleen maar in de studie van Kabbalah verdiepen, zonder het in de praktijk toe te passen. Een dergelijke studie zal veel uitleg geven over de wereld en je een bepaald gevoel van vrede geven, onafhankelijkheid, en de juiste houding naar verschillende gebeurtenissen in het leven. Je zult veel ontdekken en leren kennen, zelfs zonder dat je het Hoge Licht bereikt, je leven zal interessant worden.

Maar, als je actief deel wilt nemen in het systeem van de Hoge Wereld, moet je samen met vrienden zijn en met alle macht proberen om de eigenschap van geven te bereiken.

Blog in het Engels:https://laitman.com/2021/01/why-is-it-possible-to-acquire-the-attribute-of-bestowal-only-in-a-group/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 11/25/18

Filed under: Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed