De bladzijden van mijn ziel omslaan

Alle contacten die wij hebben, moeten we opvatten als komend van de Schepper, van de alomvattende Kracht. Met sommige contacten kan ik werken, met andere niet. In dit opzicht moet ik ofwel dichter bij mensen komen of me distantiëren van bepaalde contacten.

Vroeg of laat probeer ik zoveel mogelijk liefdevol met iedereen om te gaan. Ik deel de wereld als volgt in: het ene is dichterbij, het andere is verder weg. Allereerst bouw ik de contacten met mijn vrienden in de Ten op. Daarna kunnen wij deze cirkel uitbreiden naar de wereldwijde Kabbalah Groep, mannen en vrouwen. Daarna breid ik deze houding uit naar de hele wereld, naar de hele mensheid en dan naar de hele natuur in het algemeen.

Het belangrijkste is dat ik mezelf elk moment in het centrum van de realiteit plaats en ernaar streef om mij ertoe te verhouden zoals de Schepper dat doet, dit betekent dat ik me ontwikkel tot een waar mens, Adam. Daarom ga ik altijd na of ik gelijkvormig ben aan de Schepper of niet, het is alsof ik in mijzelf diverse bladzijden omsla en uitzoek waar ik uit besta, hoe ik mij moet verhouden tot alles, waar ik me op moet richten en of ik mij met bepaalde dingen meer moet verbinden of mij er juist van moet distantiëren.

Door dit innerlijke werk kalibreer ik mijn waarnemingsinstrumenten, mijn ziel, mijn innerlijke viool, zodat er van mij uit alleen een goede melodie klinkt in mijn relatie tot iedereen. Zo word ik een waar mens, Adam, gelijkvormig aan de Schepper.

Dit is een lang pad, maar wij kunnen stap voor stap vooruitkomen, want we zijn al klaar voor dit werk. De hele wereld heeft het nodig, want men is tot wanhoop gedreven door de coronavirus pandemie. Langzamerhand zullen mensen zich gaan realiseren dat er geen andere keus is dan op een goede manier met elkaar omgaan, hieruit bestaat de correctie van de wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/turning-over-the-pages-of-my-soul/

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 12/25/20, “Concealment”

Filed under: Coronavirus, Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: