Stijg boven meningsverschillen uit

Vraag: Sommige mensen zeggen dat we ongeveer 5% van de corona zieken moeten laten sterven om ervoor te zorgen dat de economie weer op orde komt, omdat anders de economie zal instorten en de gevolgen daarvan nog erger zullen zijn. Humanisten zeggen dat we voor elk leven moeten vechten en ieder mens moeten redden.

Dergelijke conflicten doen zich voor op de werkplek, in regeringen en in families. Men is verdeeld.

Tijdens een cursus integrale educatie verdiepten we ons in een dergelijke situatie en toen we het analyseerden, ontstond er een conflict tussen twee deelnemers. Het bleek dat de grootmoeder van een van hen een paar dagen daarvoor was overleden, uit eigen ervaring was hij voor een quarantaine. De tweede cursist was al maanden werkloos en had geen geld om zijn kinderen te onderhouden, hij was ervoor om de quarantaine op te heffen.

De overige deelnemers bemoeiden zich met het conflict en er ontstonden twee kampen in de groep. Hoe zou u een dergelijk conflict oplossen?

Antwoord: Dit kan je niet meteen oplossen. We moeten het geheel overzien en alleen daarna kunnen we een conclusie trekken waardoor we kunnen besluiten wat er in elk specifiek geval gedaan kan worden. Gebaseerd op een explosie van emoties kunnen we niet bepalen wat de waarheid is.

Als onze verhoudingen beter worden, zullen we ook boven het virus kunnen uitstijgen. Het feit dat ik nu een bepaald gezichtspunt accepteer of hij het mijne, leidt tot niets. Het besluit moet gemeenschappelijk zijn en als we op die manier handelen, zal beslist niemand ziek worden en als iemand inkomsten nodig heeft, zal dat ook gebeuren.

Vraag: Het besluit ligt dus op een heel ander niveau. Moeten mensen in een kleine groep, die tot overeenstemming willen komen, er dus voor zorgen dat zij hun onderlinge verhouding verbeteren?

Antwoord: Tot dat besluit moeten zij komen en dan komt alles in orde.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/10/rise-above-disagreements/

From KabTV’s “Management Skills” 7/16/20

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed