Hoe moeten we na de quarantaine leven?

Vraag: Hoe moeten we na de quarantaine leven? Ik was bang geworden om naar buiten te gaan en mensen aan te kijken. Zij kijken mij ook wat achterdochtig aan.

Antwoord: Ik merk dat niet. In ieder geval niet in mijn omgeving hier. Integendeel, er rijden weer auto’s en mensen lopen weer gehaast op straat. Maar je kunt wel zien dat ze veranderd zijn. Ze nemen iets meer afstand van elkaar, ze komen niet meteen op je af, zoals eerder.

Misschien gaat men hierdoor langzamerhand begrijpen hoe je met aandacht met elkaar moet omgaan. Nu gedragen we ons zo vanwege het virus, we zijn bang om door iemand geïnfecteerd te raken, maar geleidelijk kunnen we vanuit deze situatie een andere staat bereiken: een staat van respect voor elkaar, sympathie, steun en aandacht.

Ik ben blij met deze veranderingen in de wereld. We hebben er niet eens voor betaald. Als we weer naar het normale leven terugkeren, zullen we zien dat we af zijn van veel volkomen onnodige activiteiten en bijeenkomsten.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/how-to-live-after-the-quarantine/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 5/17/20

Filed under: Crisis, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed