“Wat is menselijke ontwikkeling?” (Quora)

Michael Laitman, op Quora: “Wat is menselijke ontwikkeling?”

De menselijke ontwikkeling is de ontwikkeling van positieve verbindingen boven onze aangeboren verschillen en verdeeldheid uit.

Voorafgaand aan het bestaan ​​van het menselijke ras, werden er verbindingen gevormd op de minerale, vegetatieve en animale niveaus, zij maakten de weg vrij voor de mensheid, om zich te ontwikkelen en te verbinden.

Bijvoorbeeld: deeltjes verbonden zich tot atomen, en samensmeltingen die hun verbindingen konden handhaven, bleven bestaan, terwijl de verbindingen die dat niet konden, uiteenvielen en niet meer bruikbaar waren.

Op het minerale, vegetatieve en levende niveau, is de natuur in staat haar evenwicht te behouden.

Maar op het menselijke niveau, waar we een bepaalde mate van verantwoordelijkheid voor onze ontwikkeling hebben, zien we dat we veel fouten hebben gemaakt, we onszelf veel leed hebben berokkend, en disbalans in de natuur hebben veroorzaakt.

In plaats van onze ontwikkeling te concentreren op een positieve verbinding met elkaar boven onze intenties die verdeeldheid veroorzaken uit, laten we onze zogenaamde “ontwikkeling” tot op heden door dergelijke intenties bepalen.

Van daaruit hebben we ons wetenschappelijk, cultureel, technologisch en economisch ontwikkeld, d.w.z. op tal van oppervlakkige gebieden, maar we zijn er niet in geslaagd het belangrijkste aspect van ons leven te ontwikkelen: onze houding naar elkaar en onze onderlinge relaties.

In dit proces zetten we ons af tegen de natuur en ervaren we de bijwerkingen. In plaats van gelukkiger, gezonder en zelfverzekerder te worden, ervaren we toenemende depressie, stress, angst en eenzaamheid.

De natuur laat ons zien hoe cellen en organen functioneren ten bate van alle organismen waar ze deel van zijn, en hoe zij alleen ontvangen wat ze nodig hebben om ten bate van het hele organisme te functioneren. Als een cel meer ontvangt dan deze nodig heeft voor het functioneren van het organisme, ontstaat er kanker en veroorzaakt dit ziekte.

De huidige menselijke samenleving kunnen we vergelijken met een cluster kankercellen, waarbij elk individu de prioriteit geeft aan eigen gewin boven het belang van anderen.

Een verschuiving naar een gezondere, gelukkiger en vertrouwenwekkender menselijke samenleving vereist een verandering van onze prioriteiten: dat wij namelijk allemaal de voorkeur geven aan het dienen van anderen, in plaats van ons op eigen gewin te richten.

We kunnen steeds meer gebeurtenissen verwachten die ons de omvang van onze onderlinge afhankelijkheid – met elkaar en met de natuur – zullen laten zien.

Het coronavirus was de meest recente gebeurtenis op dit gebied.

Dus hoe meer we ons -in de toekomst – op een positieve wijze met elkaar verbinden, hoe beter we worden uitgerust om met veranderingen in de wereld om te gaan, aangezien de mate van onze verbindingen de mate van onze balans met de natuur zal bepalen.

Video in het Engels.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/05/what-is-human-development-quora/

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed