Hoe moet de wereld er na het coronavirus uit gaan zien?

Vraag: Hoe moet de wereld er na het coronavirus uit gaan zien?

Antwoord: Dat is heel simpel: een wereld waarin mensen van elkaar houden. Dat is het!

Eigenlijk weten we niet wat liefde is. Wij houden van wat ons genoegen verschaft. Dat noemen wij liefde. Met andere woorden: voor ons is liefde eigenliefde. Maar we moeten er nu voor gaan zorgen dat mensen zich betrokken voelen bij het zorgen voor goede verhoudingen tussen iedereen.

We maken deel uit van één systeem en we moeten erover nadenken hoe wij de balans kunnen handhaven in dat systeem, zodat het niet uit evenwicht raakt, zodat iedereen zich goed voelt en we niet op de buitenkant afgaan: “Ik mag mensen zoals jij nu eenmaal niet en jij mag mensen zoals ik niet.”

We moeten boven alle problemen uitstijgen met het gevoel dat we volkomen afhankelijk zijn van elkaar. Zoals een moeder geen fouten ziet in haar kind, of hij nu kleine ogen heeft of een grote neus, ze houdt van hem zoals hij is. Dit is de staat van liefde die we moeten bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/04/what-should-the-world-become-after-the-coronavirus/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah,” 3/15/20

Related Material:

What Will The World Be Like After The Epidemic?

Where Does The Coronavirus Lead Us?

The Global Pandemic

Filed under: Coronavirus, Crisis, Globalization, Health | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed