Leraar en studenten

laitman_938.05Vraag: Hoe stemt u als Kabbalist af op de studenten en de groep? Hoe bent u met hen verbonden en hoe annuleert u zichzelf?

Antwoord: Hoe stemmen wij af op pasgeborenen en op kinderen als zij opgroeien en steeds volwassener worden? Zij stemmen niet op ons af, maar wij doen dat wel altijd op hen. Men zegt dat een klein kind het hoofd van het gezin is, want het hele gezin draait om hem.

Waarom heb ik een groep nodig: voor hen om mij te dienen of voor mij om hen te dienen? Ik moet de studenten opheffen naar het volgende niveau.

Vraag: Ziet u als leraar duidelijk of de groep, de studenten, u op de juiste wijze waarnemen?

Antwoord: Ik draag mijn studenten in mij als “een kip op de eieren”. Ik vul hen, geef ze sturing, houd ze kort aangelijnd, breng bepaalde reacties teweeg, bepaalde invloeden, zie toe op hun reactie en in overeenstemming hiermee verander ik mijzelf, niet hen. In Kabbalah moet de leraar zich meer op de studenten afstemmen dan de studenten op de leraar.

Vraag: Als u de studenten in u draagt, hebt u dan via de Schepper contact met hen of bevinden zij zich in uw spirituele Partzuf als een kind in de baarmoeder?

Antwoord: Dit betekent: in de Schepper, want het systeem “baarmoeder” genaamd, waarin ik mijn studenten draag, is de Schepper in mij. Alleen in Hem worden de volgende zielen geboren.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/1/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed