De verspreiding van Kabbalah

254.02Vraag van Facebook: Waarom is Kabbalah nu voor iedereen toegankelijk? Wat is er zo gevaarlijk aan dat het voorheen verboden was?

Antwoord: Toen ik een kind was, hadden we thuis heel veel boeken: een kamer vol boekenplanken. Toen ik ouder werd, kon ik bij de hogere boekenplanken komen, er boeken vanaf pakken en ze gaan lezen. De boeken waar ik het slechtst bij kon, waren de boeken van mijn moeder die over gynaecologie gingen, die boeken stonden op de hoogste planken. Natuurlijk wilde ik ze pakken, maar ik kon er niet bij.

Van hieruit begrijpen wij dat een mens alleen moet reiken naar een niveau dat hem op de juiste manier vormt. We beginnen met kinderboeken, dan boeken voor junioren, dan de klassieken, etc.

Zo is het ook met de Wijsheid van Kabbalah. Deze Wijsheid wordt onthuld als een mens eraan toe is. Zover zijn we pas aan het begin van de 20e eeuw gekomen.

De moderne auteur van de Wijsheid van Kabbalah is de grote Kabbalist Baal HaSulamWij bestuderen voornamelijk zijn werk, daarop baseren wij alles en we implementeren zijn methode.

De Wijsheid van Kabbalah wachtte niet op één mens die haar zou kunnen onthullen, maar op een hele generatie waarin deze Wijsheid zich zou kunnen ontvouwen. Dat is onze generatie.

Vraag: Betekent dit dat wij de “lagere boekenplanken” de geschiedenis van de mensheid kunnen noemen?

Antwoord: Ja. Wij hebben wetenschap ontwikkeld, kunst, politiek, technologie en voornamelijk religie. Nu moet dit alles totaal vernieuwd worden.

Alleen waarachtige, spirituele, altruïstische waarden bevinden zich op een hoger niveau dan wij en kunnen ons de mogelijkheid, de kracht en de richting geven om ons daarop te richten.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 9/7/17

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: