Korte Kabbalah tips – 23-4-2017, deel 2

laitman_627.1Vraag: Als er één ziel is voor iedereen en de ziel – wat eigenschappen betreft – gelijkvormig is met de Schepper, betekent dit dan dat de gelijkvormigheid met de Schepper ook voor iedereen hetzelfde is?

Antwoord: Nee, eenieder heeft zijn eigen deel. Wij zijn allemaal delen van de gemeenschappelijke ziel en ieder deel is volkomen uniek. Gelijkvormig aan de Schepper worden, betekent dat je jouw deel verandert van een egoïstische vorm naar een altruïstische vorm, afhankelijk van wie jij van nature bent.

Vraag: Klopt het volgens Kabbalah dat je, naarmate iemand een grotere hekel aan je heeft, je ziel meer vervult door hem lief te hebben?

Antwoord: Hoe groter de min, hoe groter de plus die daarbovenuit wordt gecreëerd, en hoe groter de ziel daardoor is.

Vraag: Waarom wordt er soms gezegd dat een ziel een deel van de Schepper is en soms dat zij een schepping is, een verlangen om te ontvangen?

Antwoord: Dit is hetzelfde, want volgens dat waardoor de ziel gevuld wordt, is een ziel het Licht, en volgens haar natuur is zij een schepping, het verlangen dat tegengesteld is aan de Schepper. Met andere woorden: een ziel bestaat uit twee tegengestelde delen.

Vraag: Wat is de vrije wil van mijn ziel als het begin en het einde door de Schepper worden bepaald?

Antwoord: De vrije wil is dat je dit doel zelf bereikt, zodat je niet “door middel van een stok aangespoord hoeft te worden tot geluk”, maar dat je er zelf naar streeft.

Vraag: Als ik van mensen houd en ze help, zal de Schepper dan het Licht door me heen laten stromen?

Antwoord: Nee. Op die manier zal de Schepper niets via jou doen. Alleen als je, terwijl je deel van een groep bent, aan alle voorwaarden voldoet die in de Kabbalistische bronnen worden beschreven.

Vraag: Is Kabbalah een wetenschap die over liefde gaat?

Antwoord: Ja, ware liefde is iets wat ontstaat als resultaat van de realisatie van Kabbalah.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/23/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed