Vermeng verschillende methoden niet met elkaar

laitman_259_01Vraag: De studie van numerologie, tarot en gematria (van letters en woorden) bracht mij naar het Bnei Baruch Kabbalah Education Center, want ik dacht dat het onderdelen waren van de Wijsheid van Kabbalah.

Maar vervolgens bleek dat al deze onderwerpen niet als een onderdeel van de Wijsheid van Kabbalah beschouwd worden. Moet ik nu deze eerdere belangstelling verder ontwikkelen of is het beter om er totaal geen aandacht meer aan te besteden en mij volledig te richten op het werk in de groep en de studie?

Antwoord: Ik kan je niet zeggen wat je moet doen. Een mens kiest zelf waarin hij zich wil verdiepen. Volgens de Wijsheid van Kabbalah is er “geen dwang in spiritualiteit”, daarom doen we geen enkele poging om iemand ervan te overtuigen om bij ons te komen, we bieden eenvoudigweg de methode aan en leggen deze uit. Degenen die zich bij ons voegen, studeren volgens deze methode en zij kunnen ergens anders andere methoden bestuderen.

Ik raad je echter ten zeerste aan om verschillende methoden niet met elkaar te vermengen, ze niet door elkaar te halen of de ene methode met de andere aan te vullen. Als je dat wel doet, kan je er kop noch staart meer aan vinden en tenslotte raak je volkomen in de war, fysiek, moreel en spiritueel. Focus je aandacht daarom op één ding en verdiep je alleen daarin.

Als de methode die je hebt uitgekozen je niet bevalt, kan je weggaan en naar elke andere plek gaan die je maar wenst, maar doe één studie en verdiep je alleen daarin. Als je verschillende methoden met elkaar vermengt, komt daar niets goeds uit voort, want dan ken je noch de ene methode noch de andere, dan ben je niet in staat om het niveau van de ene methode te onderscheiden van het niveau van de andere methode. Dat werkt niet.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/12/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed