Wanneer begint de vrijheid van keuze?

laitman_232.06Vraag: Hoe kunnen we spreken over vrijheid van keuze als het gaat over mensen die zich er niet van bewust zijn dat hun ego door de Schepper bestuurd wordt? Ontstaat er keuzevrijheid op het moment dat iemand voor het eerst een boek opent over de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: Als iemand pas begint met het bestuderen van de Wijsheid van Kabbalah heeft hij nog geen enkele vrijheid van keuze.

Vrijheid van keuze ontstaat pas na een aantal jaren studie, als iemand de gelegenheid krijgt om het Hoge Licht waar te nemen, om Het aan te trekken, dan bevindt hij zich op de twee lijnen rechts en links, en dan kan hij ermee omgaan als een ruiter die twee teugels in handen heeft. Dan verwerft een mens de ware keuzevrijheid.

Vrijheid van keuze komt tot uitdrukking in het middelste gedeelte van Tifferet, op de middellijn. Een mens die de Wijsheid van Kabbalah bestudeert, moet een aantal jaren aan zichzelf werken om tot keuzevrijheid te komen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 3/12/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed