Straf Voor Slechte Daden

Laitman_002Vraag van Facebook: Worden mensen door de Schepper gestraft voor hun slechte daden?

Antwoord: De Schepper straft niemand. Hij corrigeert alleen.

Er bestaan geen straffen in de natuur. Volgens de wetten van de Wijsheid van Kabbalah moeten straffen zelfs in onze wereld in heel beperkte mate worden opgelegd. Er bestaat geen gevangenis, de doodstraf kan maar eens in een paar decennia uitgevoerd worden en ook dat wordt als een heel uitzonderlijke gebeurtenis beschouwd.

Er bestaan geen straffen van Boven. Er is wel intentie en steun als een mens aangespoord wordt tot correcte handelingen. Zijn straf is de fout die hij maakt.

Met andere woorden, straf is een soort les: waarom deed je dat en wat was er slecht aan zodat het een les zal zijn voor de toekomst? Maar straf omwille van straf voor iets wat je gedaan hebt, bestaat niet.

Er bestaat geen verband tussen wat je gedaan hebt en wat je hebt gekregen. Daar waar je gehandeld hebt, moet je eenvoudigweg leren hoe je op de juiste wijze je werk kunt doen. Dingen opnieuw moeten leren, wordt in onze wereld als straf opgevat.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 11/21/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: