De Ontzagwekkende Kracht Van Het Boek De Zohar

Laitman_065Vraag: Hoe kan ik bij het lezen van Het Boek De Zohar voorkomen dat ik mij allerlei beelden voorstel, alsof dit boek voor mijn ego een prachtig sprookje is?

Antwoord: Ik ben heel blij dat je zo geniet van Het Boek De Zohar en dat je het ontspannend vindt.

Dit boek is inderdaad in een speciale taal geschreven. Het bevat een ongelooflijke Kracht. Als je erin leest, voel je een oneindige goedheid, je ervaart een zacht gevoel van een indrukwekkend grote Kracht die je helpt, je omhult, je voorwaarts leidt, je steunt en voor je zorgt. Juist hierdoor is Het Boek De Zohar een groots boek.

Zelfs als je het leest in een vertaling, zal je gaan voelen dat het een hoge Goedheid bevat. Daarom worden mensen er zo sterk door beïnvloed.

Opmerking: Baal HaSulam heeft geschreven dat we, als we de Wijsheid van Kabbalah bestuderen, juist de Kabbalstische taal moeten leren, omdat concepten als Keter, Hochma, Bina, enz. geen aardse associaties bij mensen oproepen. Maar tegen onze wil in, verschijnen er allerlei beelden in ons hoofd als we Het Boek De Zohar lezen.

Mijn antwoord: Zelfs als er allerlei beelden verschijnen als we Het Boek De Zohar lezen, raad ik aan om het – hoe dan ook – te lezen.

Alles zal geleidelijk op de juiste plaats vallen. Als we het lezen, merk je dat je door een immens grote, goede Kracht wordt omarmd, een Kracht die weet hoe Hij met je moet werken. Je hoeft jezelf niet een bepaalde richting op te sturen, je hoeft niet de juiste dingen te zeggen, iets te verbergen of te doen alsof … ontspan je maar als een baby in de armen van zijn moeder.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/24/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed