Wat Het Onderwerp Eenwording Voor Ons Betekent

laitman_936Vraag: U spreekt altijd over eenwording, over de samensmelting van mensen en over eenheid. Hieruit volgt dat “En je zult je naaste liefhebben als jezelf” (Vajikra 19:18 – Leviticus) geen morele uitspraak is, zoals religies dat doen, maar dat het meer een nieuw soort waarneming van de werkelijkheid is. Is het hiervoor noodzakelijk om dichter bij elkaar te komen en niet alleen van elkaar te houden?

Antwoord: We hoeven niet dichter bij elkaar te komen en met elkaar samen te werken volgens het principe: “jij voor mij en ik voor jou”, om zo een goed mens te zijn. Nee. Wij moeten ons langzamerhand losmaken van onze indrukken van deze wereld en leren begrijpen in wat voor soort systeem tussen ons wij kunnen binnentreden en hoe perfect het collectieve bewustzijn – dat wij in onze wereld kunnen bereiken – is, dat het ons naar een nieuw niveau van waarneming en voelen leidt.

Op deze manier bereiken wij het volgende niveau van de Natuur waarin niemand aanwezig is, waarnaar een mens alleen maar kan opstijgen omdat het juist in tegenstelling tot zijn egoïsme plaatsvindt. Daardoor kan een mens naar het volgende niveau opstijgen en gaan voelen dat hij in een eeuwige, volmaakte dimensie leeft.

From a Lesson in the Russian language, 7/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: