Inleiding Tot Kabbalah

Laitman_065Vraag: Verandert iemand die de Wijsheid van Kabbalah studeert in een lui, super egoïstisch mens die zich alleen maar, vanuit een groot verlangen, wil verdiepen in spiritualiteit en geen verlangen meer heeft om in de fysieke wereld te werken?

Antwoord: Als een mens tot de Wijsheid van Kabbalah komt, wordt hij erdoor gegrepen en wordt zijn hart er zo door in beslag genomen dat hij met niets anders meer bezig kan zijn.

Ik heb de Wijsheid van Kabbalah ontdekt toen ik manager van een tandheelkundige kliniek was waar 11 dokters werkten en een technische staf. Het werd heel moeilijk voor mij om deze onderneming te blijven leiden omdat ik plotseling ondergedompeld werd in een gebied dat een nieuwe wereld voor mij opende. Hoewel de Wijsheid van Kabbalah nog helemaal niet duidelijk voor mij was, fonkelde deze ‘leegte’, deze ‘holte’ en werd ik erdoor aangetrokken.

Een mens gaat ontdekken hoe deze wereld is geschapen, waar de wetten vandaan komen die we waarnemen, wat het resultaat van die wetten is en wat er met hem aan het gebeuren is. Alles wat de Wijsheid van Kabbalah aan de mens onthult, is werkelijk verbazingwekkend. Bovendien wordt het in een heel concrete, duidelijke vorm onthuld.

Een mens verkrijgt een uiterst nauwkeurig zicht op de wereld, geen enkele wetenschap kan dit bewerkstelligen. Alles wat hij in zijn denken heeft opgeslagen, verdwijnt en wordt volkomen onbelangrijk voor hem, met inbegrip van deze wereld. In het algemeen gaan de eerste paar maanden waarin hij vertrouwd raakt met de Wijsheid van Kabbalah als een ‘roze mist’ voorbij. Nadat deze mist langzamerhand is opgetrokken, komt er geleidelijk gematigdheid voor in de plaats. Een mens gaat min of meer zijn weg vinden.

De eerste kennismaking met de Wijsheid van Kabbalah verbaast een mens en brengt hem in verwarring omdat hij het gebied dat meer buiten onze wereld ligt te zien krijgt. Hij raakt er later aan gewend, hoewel dit zeker een lange tijd kan duren. De ontmoeting met de Hoge Wereld grijpt een mens niet minder aan dan de eerste inleiding tot de Wijsheid van Kabbalah.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed