New Life 581 – Eeuwige Schoonheid

New Life 581 – Eeuwige Schoonheid

Dr. Michael Laitman in gesprek met Oren Levi en Nitzah Mazoz

Samenvatting video (Engels)

Ons verlangen naar onsterfelijkheid is een natuurlijk verschijnsel: het verlangen naar schoonheid, macht en waardering motiveert ons in het leven omdat we sociale wezens zijn. Het ego ontwikkelt zich constant. Tegenwoordig verzekert het ego ons van geluk als we het verouderingsproces voorkomen en ons bezighouden met schoonheidsverzorging. Maar wat we investeren in anti-aging zal ons geen eeuwige volmaakte voldoening geven, waar we eigenlijk naar verlangen.

Uiteindelijk realiseren we ons dat we de ziel moeten ontwikkelen om voor altijd jong te blijven. Het is heel belangrijk om voor de gezondheid van het lichaam te zorgen, maar belangstelling voor schoonheid is iets anders. Er is innerlijke schoonheid en uiterlijke schoonheid.

De spirituele bron van de vrouwelijke bezorgdheid over schoonheid en over hoe haar gezicht er uitziet, is het stralen van het Licht en de juiste houding naar anderen. Het is zinvol om te investeren in een ‘innerlijke operatie’ in plaats van uiterlijke operaties na te streven. Het gaat erom dat je je houding naar anderen zo goed mogelijk verbetert.

Als je een innerlijke houding van warmte en liefde uitstraalt naar anderen, zal je uiterlijke verschijning ook verbeteren. In principe is het zo, dat een mens eruit moet zien zoals de natuur hem heeft geschapen. Het uiterlijk is een resultaat van innerlijke krachten. In de mate waarin een mens een goede verhouding heeft met anderen, wordt hij op een vriendelijke manier geaccepteerd, te vergelijken met de verhouding tussen kinderen en hun moeder. Iemand die zijn innerlijke houding naar anderen corrigeert naar liefde, zal zich ook jonger voelen.

Probeer met anderen om te gaan alsof je hun moeder bent, straal liefde en vertrouwen uit. Dan zal men ervaren dat je mooier bent.

From KabTV’s “New Life #581 – Eternal Beauty,” 6/2/15

icon for podpress Video: Play Now | Download

icon for podpress Audio: Play Now | Download

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed