Mythen Over Kabbalah Uit De Weg Ruimen, Deel 7

laitman_592_04Is Kabbalah met religie verbonden?

Vraag: Is Kabbalah met religie verbonden?

Antwoord: In zijn artikel “The Essence of Religion and Its Purpose” (De Essentie van Religie en Het Doel daarvan), schrijft Baal HaSulam dat ‘religie’ betekent dat we de Schepper bereiken, de Hoge Kracht die het hele universum bestuurt. Dit is de enige definitie die overeenstemt met Kabbalah, want Kabbalah is de enige methode die zich bezighoudt met de onthulling van de Schepper aan zijn schepselen.

Kabbalah is de enige ware religie. Alle andere geloven en ‘religies’, zoals men ze gewoonlijk noemt, zijn niet werkelijk een religie.

Vraag: Wat is de relatie tussen de Wijsheid van Kabbalah en deze religies

Antwoord: Er is geen relatie tussen religies en Kabbalah. Religies ontstonden allemaal nadat Kabbalah verborgen was, namelijk na de vernietiging van de Tweede Tempel. Vóór de vernietiging van de Tempel leefde het hele volk Israël vanuit spirituele verworvenheid, vanuit de ervaring van de Hoge Kracht. Later vielen zij echter van hun spirituele niveau, van de liefde voor anderen kwamen zij in ongegronde haat terecht. Dit noemen we de verbanning uit de verworvenheid van de Schepper, de Hoge Kracht.

Zij hadden de Hoge Kracht bereikt omdat zij in broederlijke liefde met elkaar omgingen, de ongegronde haat verborg de Hoge Kracht voor hen. Daarom wordt deze staat verbanning, vernietiging, genoemd. Om te kunnen blijven leven in de situatie van verborgenheid, creëerden de Kabbalisten een vervanging, Zij vervingen de Wijsheid van Kabbalah door het jodendom, later kwam hier het christendom uit voort en nog later de islam.

From Israeli Radio Program 103 FM, 2/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed