Man En Vrouw – Zulke Verschillende Werelden – Deel 2

laitman_766_2Spiritueel Nest

Vraag: Tegenwoordig is het zo dat mannen en vrouwen plezier beleven aan het feit dat de een de ander domineert. Op wat voor manier kunnen we genieten van onze gelijkwaardigheid en onze wederzijdse aanvulling?

Antwoord: Alleen als we elkaar aanvullen, geeft dat het ware seksuele genot. Als een ieder zich met een partner verbindt boven de animale seksuele gevoelens, veranderen we – in een gecorrigeerde spirituele vereniging – in een spirituele man en vrouw die elkaar aanvullen om daarmee de Hoge Kracht te onthullen en een eeuwig, hemels leven tussen hen.

Deze levenskracht wordt tussen hen beiden onthuld in de mate waarin zij een correctie kunnen maken, genaamd: “Een man en een vrouw en de Goddelijke aanwezigheid (Shechina) tussen hen.” Op deze wijze creëren wij de Hoge Wereld tussen ons en dan leven we in die wereld en die wereld leeft in ons.

Vraag: Wat moet een vrouw doen om zich evenwaardig aan een man te voelen en hun wederzijdse aanvulling mogelijk te maken?

Antwoord: Een vrouw moet een man helpen en een man moet een vrouw helpen, zodat zij zich werkelijk gelijkwaardig voelen aan elkaar met betrekking tot hun correctie en de verbinding met de Hoge Kracht. Op een andere manier kunnen zij nooit gelijkwaardig zijn.

Alleen door de onthulling van de Schepper tussen hen, wanneer alle verlangens van een man en een vrouw elkaar aanvullen, wordt er een eeuwige, complete staat gecreëerd die de “Hof van Eden” wordt genoemd.

Om dit te bereiken, moet de één aan de ander denken en de ander helpen om een correcte spirituele levenshouding te bereiken. Een man moet zijn vrouw hierbij helpen en een vrouw moet haar man helpen. Hierin heeft een vrouw een veel hogere opdracht dan een man. Zij moet hem laten zien dat zij precies dit van hem verlangt, zodat de onthulling van het hoogste spirituele niveau belangrijker voor hem wordt dan zijn vrouw te domineren: op spiritueel, financieel of seksueel gebied.

Een vrouw wil behoren tot een spirituele man. En een man moet de juiste educatie krijgen zodat de onthulling van de spirituele staat het belangrijkste doel voor hem wordt. Omdat hij dit doel niet kan bereiken zonder vrouw, heeft hij haar nodig, haar innerlijke kracht en steun.

Hij heeft een vrouw nodig die hem zal steunen en samen met hem een spiritueel nest bouwt, niet voor een animale paring, maar een spirituele. Spirituele versmelting tussen man en vrouw wordt een Zivug (koppeling) genoemd waarbij een ieder zijn/haar kracht van geven investeert in de kracht van liefde voor hun gezamenlijke eenheid.

Hierbij gaat het niet over macht van de een over de ander en evenmin over het verkrijgen van iets voor zichzelf, maar over een speciale aanvulling van elkaar boven hun persoonlijke en hun gezamenlijke egoïsme. Er is sprake van gezamenlijk egoïsme bij de fysieke seksuele verbinding waar zij elkaar op fysiek niveau complementeren en als één lichaam worden. Dit is echter niet meer dan een fysieke verbinding.

Zij willen zich spiritueel met elkaar verbinden. Als een man en een vrouw zo’n vervulling bereiken, komen zij daadwerkelijk tot een volmaakt leven.

From KabTV’s “A New Life” 3/31/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: