Hoeveel Jaar Kost Het Om Kabbalist Te Worden?

laitman_567_01Vraag: In onze wereld kost het aardig wat jaren om een bepaald gebied van de wetenschap te leren begrijpen. De Wijsheid van Kabbalah is ook een wetenschap, hoeveel jaar kost het om tot de juiste perceptie van de werkelijkheid te komen?

Antwoord: Het kost een jaar of twintig serieuze studie om een ware Kabbalistische wetenschapper te worden. Het kan minder tijd vragen maar ik wil mensen geen valse hoop geven en waarschuwen voor illusies.

Wij stellen niet als doel om zalen vol mensen te trekken en we willen mensen met een druk bezet leven niet lastig vallen. Als iemand werkelijk Kabbalah wil studeren, moet hij de Wijsheid van Kabbalah benaderen als een wetenschap, maar deze studie gaat niet over het schrijven van een thesis, een onderscheiding krijgen of trots promoveren.

Vraag: De studie voor een academische graad vraagt vijf haar, een master thesis schrijven kost ook vijf jaar en promoveren kost nogmaals vijf jaar. Dan heeft iemand de kans om misschien de Nobelprijs te winnen.

Antwoord: Gewone wetenschappers worden door de maatschappij aangemoedigd, het is anders wanneer je de Wijsheid van Kabbalah bestudeert. Iemand die twintig jaar van zijn leven besteed aan het bestuderen van de Wijsheid van Kabbalah, of misschien wel zijn hele leven, weet in ieder geval waarvoor hij leeft.

From the Kabbalah Lesson in Russian 2/28/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed