De Resultaten Van De Conventie Zijn Nog Niet Volledig Onthuld

laitman_214Vraag: Waar ontbreekt het ons nog meer aan om het spirituele embryo te bouwen na de reeks krachtige Conventies die we hebben meegemaakt en het werk dat we hebben gedaan om ons ego te annuleren.

Antwoord: We zijn nog niet als een embryo met elkaar verbonden en evenmin zodanig dat we een baarmoeder vormen waarin het embryo zich kan ontwikkelen. Het enige wat we te doen hebben, is ons met elkaar verbinden. We moeten ons verbinden als één lichaam en als één mens met één hart zijn. Maar jullie willen dat nog niet. Jullie bestuderen het alleen maar.

Vraag: Hoe kan ik iets willen waarvan ik niet wil dat het plotseling gebeurt?

Antwoord: Zo’n behoefte krijgen we indirect door de dingen die we doen. Wij kunnen niets doen wat regelrecht tegen ons ego ingaat, maar indirect kunnen we het Licht dat Hervormt aansporen, dat Licht verandert onze aard.

Vraag: Kan het zo zijn dat een kleine groep in onze grotere groep zich met elkaar verbindt en dan een embryo vormt of moet iedereen zich met elkaar verbinden om dat te bereiken?

Antwoord: Op het ogenblik is het onmogelijk om met zekerheid te zeggen hoe het zal gebeuren, want deze situatie heeft zich nooit eerder voorgedaan. We moeten dit principe diepgaand onderzoeken. We moeten er niet vanuit gaan dat iets zomaar zal gebeuren als het nog niet volledig uitgediept is.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden in spiritualiteit. Daarom weet ik niet hoe de interne groep zou moeten zijn om een embryo te worden die in de baarmoeder aanwezig is, de externe groep.

Wij komen geleidelijk dichterbij deze staat en tegelijkertijd ook heel snel. Ik ben elke keer weer verbaasd over de onverwachte nieuwe sprongen die we maken. Maar er zijn geen uitzonderingen. Wij moeten allemaal een embryo worden wat onze houding ten opzichte van het verlangen om te ontvangen betreft, en we moeten allemaal een baarmoeder worden in onze houding naar het verlangen om te geven. Dit alles bouwen we zelf.

Wij moeten eerst de baarmoeder vormen, het niveau van geven en dit naar hemelse hoogten verheffen. Dan kunnen wij daaronder het niveau van ontvangen bouwen, namelijk de grond onder onze voeten. Er is altijd eerst een rechterlijn, geven, daarna de linkerlijn, ontvangen. Dit staat beschreven in het boek de Shulchan Aruch, waarin de geboden beschreven zijn. Dit boek geeft ons veel praktische instructies voor ons innerlijk werk als wij ze interpreteren als spirituele instructies.

Vraag: Waar moeten we op dit moment aan werken?

Antwoord: We moeten werken aan de grootheid van de eigenschap van geven en aan het bouwen aan de verbinding tussen ons in de vorm van een embryo. Wij moeten de verbinding tussen ons bouwen in de vorm van de Schepper, en de verbinding in de vorm van het schepsel. Dan zullen we zien dat het twee zijden van dezelfde munt zijn.

Vraag: Kunnen we deze twee tegenstellingen wel met elkaar verbinden?

Antwoord: De Schepper zal deze tegenstellingen bij elkaar brengen in de vorm van de middellijn. Maak je daarover geen zorgen. Er rest ons niet veel tijd. We hebben een grote sprong gemaakt en we zullen het spoedig voelen. We zien de resultaten van de conventie nog niet, maar we zullen het in de toekomst zien, we zijn er constant naar op weg.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 12/12/14 Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed