Werken Met De Schepper

laitman_239Vraag: Wanneer kunnen we zeggen dat een mens is begonnen aan het werk om verbinding met de Schepper te bereiken?

Antwoord: Vanaf het moment dat een mens voelt dat de Schepper in hem het bewustzijn heeft gewekt om zich met Hem te verbinden.

Het begint met een staat waarover geschreven is: “U verborg Uw Aangezicht en ik werd bevreesd” (Psalm 30:8). Zo begint het werk van de Schepper met een mens. Het is een staat waarin de Schepper een mens naar Zich toetrekt door vrees in hem op te wekken. De mens moet zich onmiddellijk en elk moment inspannen om de Schepper in zichzelf te onthullen, totdat de mens een staat bereikt waarin hij alles wil doen om afstand nemen van zichzelf en hij ogenschijnlijk niet bestaat. Het belangrijkste is de Schepper te voelen en te voelen dat hij Hem hiermee vreugde geeft.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed