De Mensheid Vormt Een Gesloten Systeem Van Zielen

laitman_264_01Vraag: We hebben niet veel informatie over Kabbalisten die de hoge spirituele niveaus hebben bereikt. Het lijkt alsof zij voor zichzelf werkten. Wat heeft de mensheid aan hun werk?

Antwoord: Allereerst vormt de mensheid een nauwkeurig, volkomen gesloten systeem van zielen, dit systeem bevat alle mensen die de aarde verlaten hebben, die in leven zijn, die nog niet geboren zijn, degenen die zich in de spirituele wereld bevinden of op ons niveau. Het maakt geen verschil waar ze zijn en in welke vorm. De niveaus van de natuur bevinden zich ook in dit systeem: het minerale niveau, het vegetatieve en de animale niveaus.

Met andere woorden: alles in de natuur is in perfecte harmonie, in verbinding en overeenstemming met elkaar in één integraal schema, we moeten dus geen enkel deel los zien van de rest. Alles bestaat in één systeem waarin alles met elkaar verbonden is.

Het maakt geen verschil of iemand dit wel of niet voelt. Hij maakt er deel van uit! Alles is afhankelijk van de samenwerking met dit immens grote systeem dat in feite één unieke alomvattende ziel is. Het is afhankelijk van de wijze waarop een mens het beïnvloedt en hoe hij deze alomvattende ziel naar de beste staat leidt, naar een staat van volmaaktheid.

From the Kabbalah Lesson in Russian 1/24/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: