Antwoorden Op Je Vragen, Deel 123

laitman_622_01Vraag: Hoe kan ik fouten maken als ik me afzijdig houd van het kwaad en van andere mensen?

Antwoord: Dit werkt aan twee kanten. Als je je afzijdig houdt van mensen, houd je je ook afzijdig van het kwaad, dan ontbreekt echter ook het perspectief dat je dichter bij goedheid kunt komen!

Vraag: Ik voel dat ik een hekel heb aan mensen die zich niet bezig houden met de Wijsheid van Kabbalah. Ik maak gebruik van het openbaar vervoer en als ik dan naar mensen kijk, heb ik een grote hekel aan hen, ik heb het gevoel dat ze geen enkele waarde hebben en dat ze te beklagen zijn, bovendien vind ik mezelf op een hoog niveau staan en veel belangrijker.

Ik begrijp dat mijn ego op hol slaat. Hoe moet ik met dit gevoel omgaan?

Antwoord: We krijgen allemaal met zulke staten te maken, daarom begrijpen we elkaar. Je moet proberen om je meer op jezelf te richten, op jouw goede houding naar je vrienden, dan wordt al het overige gecorrigeerd.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed