Waaraan verspillen wij ons leven?

laitman_546_03Vraag: Als alle mensen zich gaan bezighouden met spirituele ontwikkeling, wie zal dan zorgen voor de productie van goederen, zodat degenen die zich spiritueel ontwikkelen in staat blijven om in deze wereld te leven?

Antwoord: Allereerst zouden wij ons moeten bezighouden met beide.

Ten tweede, als wij ons slechts zouden bezighouden met datgene wat noodzakelijk is om onze fysieke lichamen te vullen, zouden wij 90% minder produceren dan we vandaag de dag doen. Dan zouden we niet langer meer uitsluitend leven om deze producten te produceren, te verkopen en weer weg te gooien en zou ons leven een stuk vredevoller zijn.

We zouden ons spiritueel ontwikkelen en perfecte staten bereiken, in plaats van te leven in continue gespannenheid en teleurstelling.

Materiële overvloed heeft ons niets te bieden; wat schieten we ermee op? De mens heeft alleen de basisbehoeftes nodig. Het grote aanbod aan producten is enkel het gevolg van een groot verlangen om winst te maken.

Om een normaal leven te leiden heeft een mens genoeg aan wat brood, een paar soorten kaas, groente, een stuk vlees, kip en vis. Het belangrijkste is een gezond dieet.

Een overvloed aan producten is alleen in het voordeel van de producenten. Ik ben mij ervan bewust dat er steeds nieuwe voedingsmiddelen en andere producten worden bedacht, maar waarom zouden wij het onszelf aandoen om dat na te jagen? Omdat reclames ons daartoe oproepen? Is dat waar wij ons leven aan willen besteden?

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/25/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed