Hersenonderzoek

laitman_543_01Opmerking: De universiteit van Tel Aviv heeft een onderzoek gedaan waarvan de conclusie is dat er geen verschil bestaat tussen de hersenstructuur van mannen en vrouwen.

Antwoord: Dat is ongetwijfeld zo, want de hersenen zijn een machine, een computer.

Er zijn geen verschillen tussen de structuur van mannelijke en vrouwelijke hersenen. Alles is van het verlangen afhankelijk of – zoals het ook wel geformuleerd wordt – van het hart. Het hart is echter niets anders dan een motor, een pomp. Het verlangen van een mens vinden we in geen enkele fysieke structuur.

Er is in ons lichaam geen initiatiefnemer voor verlangen aanwezig, deze bevindt zich buiten ons, het lichaam is de ontvanger die het verlangen absorbeert, ermee aan het werk gaat en er op een speciale manier op reageert. Zo ontvangen mannen speciale soorten verlangens en vrouwen andere soorten, op deze manier worden hun hersenen geactiveerd. Maar op zichzelf bestaat er geen verschil tussen hun hersenen.

Verlangens komen voort uit een netwerk dat ons met elkaar verbindt, dit voelen we echter niet. Al onze handelingen gaan daarheen: de mentale, fysieke, morele en ethische handelingen, en wat er nog meer mocht zijn. Al onze reacties op alle niveaus gaan naar dit netwerk terug.

Ik krijg stimulansen uit dit netwerk, ik reageer erop en deze reacties gaan weer terug naar het netwerk. Het probleem is: hoe leren wij de signalen, die ons emotioneel bereiken, accepteren en ermee werken, er op de juiste manier op reageren en ze op correcte wijze doorgeven.

Als ik dit zo doe, voel ik dit netwerk als een nieuwe wereld, de Hogere Wereld wordt dan aan mij onthuld. De wijsheid van Kabbalah spreekt heel nauwkeurig over de manier waarop we correct op dit systeem kunnen reageren, het gebruiken en ermee omgaan. De cybernetica van de toekomst is de wijsheid van Kabbalah.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 12/10/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed