De Oplossing Voor Terreur – Nationale Educatie, Geen Utopia

laitman_263Vraag: Hoe denkt u het volk tot eenheid te brengen als 40% van de bewoners van Israël in de komst van de Messias gelooft, 40% denkt dat we tot een vredesovereenkomst kunnen komen met Iran, ISIS en de Palestijnen en 20% ons haat en ervan droomt om ons de zee in te jagen? Is het geen utopie om te denken dat we hier enige vorm van eenheid zouden kunnen bereiken?

Antwoord: Natuurlijk is er geen eenheid mogelijk als het volk verdeeld is en ook ieder individu in zichzelf. Daarom zeggen we: “Liefde bedekt alle overtredingen”, dit is de waarde die ten grondslag ligt aan een nieuwe educatie in het hele land.

Wij accepteren mensen zoals ze zijn, zonder enige onderdrukking. Alleen door middel van educatie met een duidelijke uitleg kunnen we er zeker van zijn dat men zal begrijpen dat we ons boven al onze verschillen uit moeten verenigen. Het is heel goed dat het volk Israël geen grauwe, vormloze massa is maar dat er veel verschillende stromingen en meningen zijn.

Mensen zijn vervuld van een ziedende haat, vol bitterheid, deze gevoelens moeten we niet proberen te onderdrukken of bedekken, zoals andere methoden dat doen. We moeten leren hoe we boven deze verschillen een sterke onderlinge verbinding kunnen bouwen, in de praktijk is dat liefde.

Hoewel je de mensen om je heen om de een of andere reden haat, moet je hen liefhebben. We moeten leren hoe we met elkaar kunnen integreren en in onszelf liefde in plaats van haat kunnen bouwen: liefde voor anderen, voor de Schepper en voor jezelf.

Op deze manier verbinden we de twee werelden. We hebben een hekel aan alles wat niet bij ons ‘ik’ past, daarom moeten we beginnen om ons te verbinden met wat tegengesteld is aan ons. Op deze manier bouwen we een Kli (vat) waarmee we de Hogere Wereld kunnen bereiken.

Het is onmogelijk om iedereen op jezelf te laten lijken waardoor je het gemakkelijk zou vinden om je met anderen te verbinden. Je moet anderen liefhebben, niet omdat ze op je lijken maar omdat je een gezamenlijk doel hebt: één volk zijn, je vijanden verslaan en een oplossing vinden voor het leven.

Hoe kunnen we zo’n eenheid boven ons egoïsme uit bereiken? Daarvoor hebben we de methode van het werken in cirkels, daar kunnen we een speciale kracht creëren die in ons als individu niet bestaat.

Als we ons met elkaar verbinden en ons verenigen volgens bepaalde wetten die Kabbalisten voor ons hebben voorbereid, creëren we de Kracht van Eenheid tussen ons, ondanks onze verschillen. Deze Kracht helpt ons om boven de haat uit eenheid te bereiken en alle zonden met liefde te bedekken.

From the 3d part of the Daily Kabbalah Lesson 11/05/15, Lesson on the Topic: “The Answer to Terrorism — Strengthening the Foundations of the Nation”

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed