Symbolen Op De Vaandels Van Israël

laitman_742_03De emblemen die op de vier belangrijkste vaandels waren geborduurd, gaven vier aardse schepselen weer die de Troon van de Hemelse Glorie omringen.

  1.  1.  De afbeelding van een mens aan de voet van de Troon stemt overeen met de vlag van  Ruben waarop planten geborduurd zijn met wortels die lijken op een menselijk wezen.
  2. Het uiterlijk van een leeuw onder de Troon wordt weergegeven op de vlag van Juda waarop een leeuw is afgebeeld.
  3. Op de vlag van Efraïm is een stier geborduurd die gelijkenis vertoont met het hemelse beeld van de stier.
  4. De adelaar op de vlag van Dan vertoont gelijkenis met het beeld van de adelaar op de Troon.

Spiritualiteit is een wereld van krachten. Daarom symboliseren de vier emblemen op de vaandels spirituele eigenschappen: Hesed, Gevura, Tifferet en Yesod.

Als deze krachten in interactie treden met het ego en het beïnvloeden, toont iedere kracht bepaalde eigenschappen. Egoïsme op zich heeft geen vorm, het wil uitsluitend ontvangen. Als het ego echter beïnvloed wordt door de eigenschap van geven en liefde, toont het ego zijn zelfzuchtige impulsen.

Daarom hebben de afbeeldingen van een leeuw of de kop van een adelaar, enz. de betekenis van de staten die een mens kan bereiken als hij bereid is om een werktuig te worden voor de eigenschappen van de Schepper. Dit geeft een heel hoog kwalitatief niveau aan omdat de kop van een dier verandert in het gezicht van een mens: Adam, degene die gelijk is aan de Schepper.

Het gelaat van een mens straalt energie uit – zoals het gelaat van de zon – als hij het niveau van geven bereikt.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 12/24/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: