Hoe Brengen Wij Mensen Zover Dat Zij De Feiten Onder Ogen Zien?

laitman_283_01In het Nieuws (psyfactor): “300 jaar geleden, aan het begin van het tijdperk van de Verlichting, geloofden Europese filosofen op een naïeve wijze dat het menselijk intellect de ‘duisternis van de vooroordelen’ snel weg zou nemen omdat alle valse meningen en standpunten in feite het resultaat zijn van analfabetisme en onwetendheid ten aanzien van wetenschappelijke feiten.”

“Het zou voldoende zijn om mensen over de waarheid te informeren, dan zouden zij eerdere vooroordelen verwerpen en zich gaan gedragen volgens de eisen van de rede. Dit optimisme stortte aan het begin van de 20e eeuw ineen. We weten dat de ontwikkeling van de wetenschap de menselijke samenleving niet transformeert tot een rationelere manier van leven en dat parallel aan de toename van kennis de hoeveelheid wilde mythen toeneemt.”

“Moderne mensen ontkennen feiten als ze tegen hun persoonlijke mening en standpunten ingaan. Pogingen om verkeerde meningen en standpunten van mensen te veranderen, creëren het tegenovergestelde effect, namelijk een versterking van de vooroordelen. Alleen als we het feit erkennen dat we de trots die iemand over zichzelf voelt moeten vergroten en zijn eigenwaarde moeten laten toenemen, zal iemand erkennen dat de feiten kloppen en dan zal hij van mening veranderen.”

Mijn commentaar: De mens is een verlangen om te ontvangen en plezier te hebben. Wanneer we met dit verlangen spelen en het iemand mogelijk maken om zich met trots te vervullen, kunnen we in geval van tegenslag zijn meningen en inzichten veranderen. We hoeven hem alleen maar te leiden naar de vervulling van trots over zichzelf en zijn gevoel van eigenwaarde te vergroten, dan zal hij meegaan met de betreffende optie, het zal niet meer uitmaken welke andere feiten ik nog aandraag.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: