Jonge Mensen Kopen Geen Auto’s Of Huizen Meer

Dr, Michael LaitmanIn het Nieuws (Lifter): “De generatie die jonger is dan 35 jaar koopt zelden huizen en nog minder vaak een auto. Ze worden de ‘generatie van de huurders’ genoemd, mensen die er bang voor zijn om geld te lenen.”

“In het verleden waren succesvolle mensen juist degenen die een eigen huis en een auto bezaten, nu hebben mensen aanzien die investeren in het opdoen van allerlei ervaringen en indrukken, zoals reizen en start-ups.”

“Mensen willen geen welvaart en stabiliteit maar flexibele werktijden en financiële en geografische onafhankelijkheid. Mensen zijn niet meer geïnteresseerd in materiële zaken. Waarom zou je in de Verenigde Staten een eigen auto willen hebben als je Uber of Lyft hebt? In feite is dit een privé-auto met bestuurder. En het gebruik van de services van Uber kost niets meer dan de kosten van een eigen auto.”

“Waarom zou je een huis kopen in een prachtige plaats en daar op vakantie naartoe gaan als je overal op de wereld accommodaties kunt vinden via Airbnb ? De jonge Amerikanen van tegenwoordig veranderen gemiddeld om de drie jaar van baan en als je een huis huurt kun je dichter bij je kantoor gaan wonen, dat kan niet als je een eigen huis hebt. Het concept van de eigenaar willen zijn van dingen is niet meer relevant.”

Mijn commentaar: Tijden veranderen en daarmee ook het verlangen, beter gezegd: de verandering in het verlangen veroorzaakt een verandering in de houding naar de wereld en het leven. Er ligt een herziening van het gehele scala aan waarden in het verschiet. De herbeoordeling kan dodelijk worden of aangenaam, meer als een spel. Het hangt er van af hoe we de noodzakelijke veranderingen waarnemen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed