De Eerste Ontsnappingssnelheid

laitman_233Vraag: Wat is die hogere wereld die ik kan voelen als ik een systeem ontwikkel dat een extra mogelijkheid tot waarneming van de werkelijkheid toevoegt?

Antwoord: De spirituele wereld wordt de hogere wereld genoemd omdat deze hoger is dan de fysieke wereld op het gebied van de eigenschappen. De eigenschappen van de spirituele wereld zijn geven en liefde, iets wat zich boven ons eigen egoïsme bevindt.

Dit betekent dat ik mijn egoïsme achter me moet laten zoals een raket de aantrekkingskracht van de aarde overwint als deze een baan om de aarde gaat maken. Er is veel energie voor nodig om dit te bereiken.

Als een satelliet die baan heeft bereikt en in vrije vlucht is, trekt de zwaartekracht de satelliet naar het middelpunt van de aarde. Een concurrerende kracht zorgt er echter voor dat de satelliet weggeduwd wordt van de aarde, zo wordt de aantrekkingskracht geneutraliseerd.

Dit betekent dat we een soort kracht nodig hebben die ons kan wegduwen van ons egoïsme. Egoïsme trekt naar zichzelf toe en wil ons innerlijk opsluiten, daardoor zijn we zo gehecht aan de fysieke wereld en kunnen we er geen afscheid van nemen.

Technisch bezien kan dit probleem opgelost worden door motoren te ontwerpen die zo krachtig zijn dat ze in staat zijn om ons op te tillen. Om aan het gravitatieveld van de aarde te ontsnappen, moeten er snelheden bereikt worden die de eerste ontsnappingssnelheid (4.97 mi/sec) en de tweede ontsnappingssnelheid (6.96 mi/sec) genoemd worden.

Dan is het mogelijk om in een baan om de aarde te komen zonder de zwaartekracht te voelen. Zo neutraliseren wij de zwaartekracht door middel van de tegengestelde kracht van ons verlangen om eraan te ontsnappen, om er bovenuit te rijzen.

Hetzelfde verschijnsel kennen wij in de wijsheid van Kabbalah. Als wij ons egoïsme dat ons naar beneden trekt overwinnen door de krachten van geven en liefde te gebruiken, rijzen we op naar een dimensie die uitsluitend op geven is gebouwd. Dit betekent dat deze dimensie zich boven ons fysieke lichaam bevindt en wij de nieuwe wereld betreden.

From the Radio Program Israeli 103FM 2/1/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed