Altruïsme Kan Worden Aangeleerd

laitman_568_01In het Nieuws (van Svit): “Altruïsme is geen aangeboren kwaliteit, maar wordt door de samenleving aangeleerd, evenals egoïsme. Daarom ligt het in de handen van de maatschappij welke waarden een mens worden aangeleerd.”

“Toonaangevende wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat de aanleg van mensen voor altruïsme wordt gevormd door de interactie tussen mens en samenleving en daarvan het resultaat is.”

“Bereidheid om elkaar te helpen is niet aangeboren. Een kind ontwikkelt zijn gedrag door middel van communicatie en interactie met anderen. De wens om te helpen wordt dus niet veroorzaakt door de genen.”

Mijn commentaar: Natuurlijk wordt hier niet het ware altruïsme bedoeld, maar alleen de egoïstische versie daarvan, de natuurlijke. De eigenschap van het ware altruïsme kan alleen in ons worden onthuld onder de invloed van het Hogere Licht, Ohr Makif, daarin zullen we de Hogere Kracht van geven en liefde, de Schepper genaamd, voelen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: