De Crisis Van De Wereld Elite

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Sion): “Slechts vijf procent van de stemmen scheidden Schotland van de onafhankelijkheid, dit betekent dat bijna de helft van de bevolking zich wil afscheiden van het Verenigd Koninkrijk.”

“De rechtervleugel in Zweden heeft het aantal zetels in het Parlement verdubbeld: de economie groeit, maar de levensstandaard niet, de levensstandaard van de middenklasse is na de crisis van 2008 over de hele wereld gedaald.”

“De Maatschappij voelt intuïtief aan dat het welzijn van de rijken zich vermenigvuldigt en het inkomen van de middenklasse vermindert. Ten gevolge hiervan groeien de nationalistische gevoelens over de hele wereld. De rechtse partijen zijn de leidende partijen geworden in Polen, Spanje, Duitsland, Bulgarije en Litouwen. In de Oekraïne groeit de nationale onafhankelijkheid. In Spanje kregen de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijders zeggenschap om een referendum over afscheiding te houden.”

“Alle inspanningen van politici van de 21e eeuw die gericht waren op politieke en economische allianties, kunnen teniet worden gedaan door een simpele vraag van de gewone burger: waarom wordt mijn leven er niet beter op? Separatistische gevoelens en de toenemende invloed van ultra rechtse groeperingen zijn nog maar het begin van een crisis in de wereldorde.”

“Verdere groei van de wereldbevolking en een hogere levensverwachting met tegelijkertijd uitputting van de natuurlijke hulpbronnen, zullen de situatie alleen maar verergeren. Als de politieke elite de verdeling van de rijkdom in de samenleving niet herziet, zullen er door een pijnlijke verschuiving spanningen ontstaan.”

Mijn commentaar: De oplossing ligt uitsluitend in het bereiken van een redelijke levensstandaard die voor iedereen gelijk is. Dit is pas mogelijk na actieve integrale educatie en opvoeding voor iedereen. De mensheid moet veranderen, zich mondiaal verenigen. Anders zal zij in onze huidige planetaire situatie niet kunnen overleven.

Excuses als: “Er is genoeg voor onze generatie” zijn niet juist, want de crisis breekt veel eerder uit dan de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen. De crisis ontstaat door de incongruentie tussen de mensheid en de nieuwe toekomstige omstandigheden die automatisch worden ondersteund door de minerale, vegetatieve en animale niveaus van de natuur. Volgens Kabbalah lopen wij al meer dan honderd jaar achter in onze ontwikkeling met betrekking tot onze volgende staat.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: