Werk gegeven door de Schepper

Dr. Michael LaitmanVraag: Wij geven vorm aan een verenigd veld tussen ons. Maar op de een of andere manier brengt een ieder zijn eigen gedachten met zich mee. Hoe kun je daaruit de juiste keuze ten opzichte van de groep, van het verenigd veld, bepalen?

Antwoord: Een mens kan in zichzelf niets bepalen, alleen als de invloed van de vrienden hem richt, kan er iets worden bepaald. Anders zal hij zich alleen maar continue in tegenstrijdigheden en tegenstellingen bevinden.

Hij moet voortdurend onder de invloed van de groep staan, met andere woorden, aan alle gebeurtenissen deelnemen. We moeten onze invloed op elk van de groepsleden geregeld vernieuwen en vergroten.

We moeten ons een doel stellen: het juiste veld om ons heen creëren zodat het de vrienden zal bereiken, hen zal stimuleren voor het juiste werk, dan zullen zij de vriendelijkheid, de sereniteit, de rust en het vertrouwen in ons werk voelen.

Als iemand valt, helpen de anderen hem overeind. De Schepper brengt voortdurend veranderingen aan zodat een ieder van ons op zijn bestemming zal komen en zijn werk zal verrichten. De bezorgdheid hierover moet als het ware in de lucht hangen.

Tijdens congressen in Israël hebben we eens grote ballonnen in de lucht gegooid en iedereen deed zijn best om geen enkele ballon op de grond te laten vallen. Precies op deze manier wordt de eenheid, de Arvut, de steun aan elkaar zichtbaar als je niet alleen geen ’gat in de boot boort’, maar je je er bovendien voortdurend zorgen over maakt dat ook de anderen dat niet doen

Het belangrijkste van alles is om de geest en het enthousiasme van de vrienden hoog te houden en te ondersteunen. De Schepper heeft ons werk gegeven: “Vriend, dit is jouw deel en zolang je niet alle stukjes aan elkaar hebt gelijmd, krijg je geen ziel, want de ziel is één geheel. Niemand van ons heeft namelijk een ziel, maar alleen de gebroken delen daarvan.”

We moeten goed begrijpen dat de Schepper ons een plek geeft om te werken. Dus wees daarbij betrokken. Verlang er intens naar om verbinding te bereiken met de fragmenten van de ziel van de vrienden en zorg ervoor dat ze van je zullen houden.

From lesson 4 of the Convention In Sochi “Day Two” 7/14/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed