Open Je Hart En Niet Je Mond

Dr. Michael LaitmanVraag: Als onze vrienden naar het brede publiek gaan om een workshop te organiseren, wat kunnen wij, degenen die niet met hen meegaan, toevoegen aan hun intentie, aan hun boodschap?

Antwoord: Innerlijk moeten we samenzijn en aan hen denken. Dit wordt bidden voor hun succes genoemd, want als zij succes hebben, zullen zij met de ‘buit’ naar ons terugkomen, met andere woorden: met de verlangens van al die mensen die zich een beetje beter, een beetje gelukkiger willen voelen en meer succes willen hebben in hun leven. Het is niet belangrijk of deze verlangens egoïstisch zijn, wij nemen ze met ons mee.

Hierdoor voelen we hen. We gaan de behoefte voelen om die mensen alles te geven wat ze willen: geluk, verbinding met elkaar en al het overige. Hun verlangens beginnen in ons te werken en dit betekent dat we iets hebben om omhoog te brengen naar de Schepper. Anders stijgen wij niet naar Hem op.

Zoals Baal HaSulam schrijft in het artikel, ‘Geen Tijd om te Verwerven Wat wordt Gegeven’: we kunnen absoluut niet voor onszelf vragen. Zelfs als ik wil vragen: “Geef mij de mogelijkheid om aan U te geven. Geef mij de mogelijkheid om anderen te vervullen. Geef mij de mogelijkheid om…,”Ik kan niet zeggen ‘mij’ omdat ik mezelf op deze manier, tegenover het hele systeem plaats, ik ga het systeem niet binnen als een tandwiel.

Ik moet zeggen, “Geef het aan hen” of “aan ons”, maar absoluut niet ”aan mij.” Dit betekent dat als ik voor iets bid, ik voor anderen moet bidden, zodat het voor hen goed zal zijn. Dan handel ik op de juiste wijze.

Dus als we er nu aan denken dat onze vrienden succes zullen hebben als zij naar het publiek gaan en wij ons daarmee verbinden zodat het publiek hun warmte zal voelen, als hun innerlijke verlangen voelbaar is voor de vrienden (zelfs als ze het niet duidelijk voelen), als zij hen naar ons toe brengen, wordt het een gebed aan de Schepper.

Op die manier vragen en smeken wij de Schepper op een spirituele wijze, zelfs als het publiek om iets vraagt dat alleen maar materialistisch is. Het Hoge Licht komt juist door een gebed als dit.

Vraag: Wat is beter: een stukje lezen, 30 seconden stil zijn of misschien een lied te zingen? Wat moeten we doen zodat wij allemaal ten minste een seconde aan hen denken? Wat betekent bidden?

Antwoord: Bidden is jullie wens dat het de vrienden lukt om deze actie te verrichten, dat dit de Schepper zal verblijden. Dit is bidden. Wij openen ons hart, niet onze mond.

Ik begrijp niet wat jullie je voorstellen bij een gebed als een spirituele daad. Is dat wolken uiteen drijven door middel van gedachtekracht, kaarsen aansteken of op je knieën vallen?

We spreken over een spirituele daad wanneer je samen met de anderen een heel groot verlangen hebt naar iets en als – naast jezelf en de groep – de Schepper hiervan deel uitmaakt.

From the Convention In Sochi “Day One” 7/13/14, Lesson 1

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed