Aan De Andere Zijde Van het Ego

Dr. Michael LaitmanVraag: Doordat een mens zich ondergeschikt maakt, annuleert hij zijn ego en zo transformeert hij zijn essentie. Maar dan komt er een verschrikkelijke angst in mij op: als het fysieke ego verdwijnt, wat blijft er dan over? Vervaagt de spiritualiteit dan ook en verhult het zich?

Antwoord: Dit is een heel goed, oprecht gevoel. Als je het op deze manier voelt, is dat een teken dat wat nu in je opkomt een juiste indruk geeft van hoezeer je een primitieve, kleine simpele egoïst bent. Als het ego verdwijnt, wat blijft er dan nog over? Geen ‘ik’ of iets anders?

Alle spirituele perspectieven vinden we aan de andere zijde van het ego. Door het ego te verwerpen, zal je een nieuwe dimensie gaan voelen.

From the Convention In Sochi “Day Two” 7/14/14, Lesson 6

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: