Er Is Geen Ander Middel Dan Correctie

Vraag: Enerzijds heeft Israël een extern probleem, namelijk constant luchtaanvallen, anderzijds is het volk verdeeld in vele partijen en richtingen. Iedereen wil anderen overtuigen van zijn eigen gelijk en haat de anderen. Wat voor invloed heeft deze innerlijke verdeeldheid op de uiterlijke veiligheid?

Antwoord: We spreken hier over dezelfde oorzaak: er is geen onderlinge verbinding. Dan is er natuurlijk verdeeldheid onder ons en zijn we het niet met elkaar eens.

Maar een heel klein deel van de bevolking weet van de noodzaak van eenheid en van de methode om eenheid te bereiken. Alle anderen weten het nog niet en ze hebben er ook niet veel belangstelling voor.

Daarom is het niet vreemd dat er zoveel onenigheid is en zoveel verdeeldheid in het volk. Iedereen vraagt zich af hoe hij zelf het beste uit deze situatie kan halen. Er is maar één oorzaak: gebrek aan verbinding.

Wij moeten er dus mee ophouden om de uiterlijke vijanden, die ons aan al onze grenzen omringen, hiervan de schuld te geven en ook onze innerlijke vijand, namelijk ons egoïsme dat ons van elkaar verwijdert en ervoor zorgt dat we elkaar zonder reden haten. Jullie moeten werk gaan doen dat hier tegenin gaat: er is geen ander middel dan correctie.

From KabTV’s “The Mission of the People of Israel,” 7/8/14

Tot aan het einde van de maand juli zullen er vanwege vakantie minder blogs verschijnen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: