De Kracht Van Vrouwen En Mannen: Een Voorwaarde Voor Spirituele Stijging

Dr. Michael LaitmanWe bestuderen de rol van mannen en vrouwen op basis van de spirituele werelden omdat voorbeelden alleen van daaruit kunnen worden genomen en niet van onze wereld.

Er zijn miljoenen theorieën in onze wereld en we zien dat wij zelfs nu nog steeds niet weten wat nu precies de rol van mannen en vrouwen is, onze wereld is zo onvolmaakt.

In de spirituele wereld is de kwaliteit van Bina, geven, en we moeten aan deze kwaliteit gelijkvormig worden. Om dit te doen moeten we ons op zo’n integrale manier verenigen dat wij in staat zijn om ons met Zeir Anpin te verbinden, vervolgens zal Zeir Anpin ons omhoog brengen naar Bina.

 

Dit is een heel gecompliceerd systeem met veel verschillende elementen. Wij staan onder de controle van dit systeem, het bestuurt ons, geeft alle signalen aan de zielen door, pusht ons en wij op onze beurt stijgen naar boven.

Aan dit systeem zien we dat er twee krachten in de wereld zijn: vrouwelijk en mannelijk. Het is onmogelijk om via één van deze krachten op een hoger niveau te komen. Alleen de juiste toepassing van beide krachten creëert de nodige voorwaarden die voldoende zijn om op te stijgen.

De vrouwelijke aanleg bestaat uit een enorm verlangen. Maar dit verlangen kan niet zelfstandig vervuld worden, want het is slechts een verlangen dat geen kracht in zichzelf bezit.

Daarnaast is de andere kracht, de mannelijke kracht.

Een vrouw geeft de behoefte om op te stijgen. Deze kracht pusht het mannelijke deel en schept vanuit zichzelf een enorme kracht, inspireert, geeft richting, bidt en formeert. Deze kracht pusht de mannen voorwaarts, zoals een moeder haar kinderen naar school stuurt en haar man naar haar werk. Zij creëert de inspanningen die het hen mogelijk maken om vooruit te gaan, anders zouden zij niet in beweging komen. Dankzij deze inspanningen ontvangt het mannelijke deel het vrouwelijke verlangen, begint het te realiseren en stijgt op.

De vrouw is het gebrek aan vervulling, een enorm verlangen, zonder dit kan niets bestaan. De man is de kracht die deze behoefte verandert in een bewegende kracht en de Schepper bereikt. Hij bereikt de Schepper met de hulp van het verlangen dat hij van het vrouwelijke deel ontvangt, hij heft haar verlangen naar boven en samen realiseren zij het.

 

Aanvankelijk was het in onze wereld als volgt: eens ging de man jagen en bracht hij zijn prooi mee naar huis, nu gaat hij werken en brengt hij zijn salaris naar huis. Zo kan het gezin bestaan en zo zit de wereld in elkaar.

In onze groep kunnen wij deze natuurlijke voorwaarden niet ontkennen, anders stemmen wij niet overeen met de hogere structuur. We moeten constant net zo zijn als de hogere Partzuf.

Daarom hebben we het verlangen van de vrouwen nodig, hun enorme inspanningen, hun gebed vanuit de diepte van hun hart. Vrouwen kunnen de mannen zo beïnvloeden met hun stille verlangen dat de mannen het gevoel hebben dat zij naar hen schreeuwen, hoewel zij in werkelijkheid geen woord zeggen, maar dit simpelweg willen.

Mannen hebben de mogelijkheid om het verlangen van een vrouw zozeer te voelen dat zij het waar willen maken. Hij moet het waar maken, zo zijn we gemaakt. Als wij onze gezamenlijke verlangens in de juiste richting sturen, zullen we ons doel zeker bereiken.

Het is onmogelijk om zonder vrouwen vooruit te komen. Zij brengen de beweging op gang, zij zijn de eersten die reageren op de veranderingen in de wereld, op onze methode. Mannen moeten zich met elkaar verbinden en deze methode realiseren. Waarom? Omdat de kracht die ons voorwaarts trekt de kracht om te geven is. Vrouwen moeten het gemis en de behoefte aanreiken en de mannen de creatie van de kracht om te geven.

Op de basis van dit principe bouwen we onze groepen.

From the Vilnius Convention 3/23/12, Lesson 2

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: