De EU Als Een Stimulans Voor Het Neofascisme

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit Vesti Finance): “De economische problemen veroorzaken fascisme. Het thema van de toename van anti-Europese en nationalistische gevoelens in Europa, krijgt steeds meer aandacht. Neofascisten beschouwen de Europese Unie als een voorbeeld van de samenvoeging van de staat en de macht van bedrijven.”

“De Fransen, Spanjaarden, Hongaren, Grieken en anderen die zich niet in de markt hebben geïntegreerd, worden geconfronteerd met het feit dat de belangen van bedrijven voorrang hebben op de individuele onderdelen van de samenleving. Door de productie over te brengen naar gebieden met lagere kosten, het actieve gebruik van buitenlandse werknemers en het snijden in de openbare uitgaven, wordt de weg geëffend voor toenemende nationalistische gevoelens.”

Mijn commentaar: Wanneer we te laat zijn met een vrijwillige overgang naar een nieuwe sociaal-economische formatie, de opbouw van een verenigde planetaire, gelijkwaardige samenleving die verbonden is door één enkele goede kracht, ontstaat er in plaats daarvan een tegenovergestelde kracht: het fascisme.

Het is logisch dat als de Europese gemeenschappelijke markt (EU) het edele concept van verbinding vervangt door het concept van een gemeenschappelijke markt, er wederzijdse haat ontstaat. In plaats daarvan zou iedereen met elkaar verbonden moeten zijn ten behoeve van het geluk van verbinding, gelijkwaardigheid en bevrijding van de slechte aard van het egoïsme dat een rol speelt bij het willen behalen van winst.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: