Waarzeggers Hebben Geen Last Van De Crisis!

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van The Local): “De economische crisis heeft geleid tot een toename van het aantal Italianen dat op zoek is naar hulp door waarzeggers, hun fortuin groeit tot ongekende hoogte volgens cijfers van de Italiaanse consumentenbond Codacons.”

“Waarzeggers en mediums lijken zich onder de weinige gelukkige mensen te scharen die profiteren van de economische crisis in Italië. Alleen al in het eerste half jaar van 2013 hebben ze een vermogen bijeengegaard dat geschat wordt op € 8.3 miljard in de zwarte economie, aangezien een toenemend aantal Italianen een beroep op hen doet om zekerheid te krijgen in deze tijden van nood, volgens het rapport van Codacons.”

“Naar schatting 13 miljoen mensen hebben in 2013 de hulp ingeroepen van mediums en een groot aantal andere ‘occulte’ specialisten, een stijging van één miljoen sinds 2011.”

“Zij betalen tussen de € 50 à € 1.000 voor een consult – meestal contant – maar ook ‘in natura’, bijvoorbeeld door voedsel of sieraden, die later worden verkocht.”

“De oorzaken variëren van het verlies van een baan tot problemen op relationeel gebied, gezondheidsproblemen en angst voor de toekomst.”

“Velen van hen zijn bedrijfsleiders of ondernemers die op zoek zijn naar een manier waarop ze met de economische crisis kunnen omgaan, volgens Codacons.”

“Ongeveer 160.000 mensen werken in de ‘occulte’ sector in Italië, inclusief waarzeggers, mediums, magiërs en spiritisten.”

Mijn commentaar: Zo blijken mensen uit de 21e eeuw nog hetzelfde te zijn als de ‘primitieve bevolking’ van duizenden jaren geleden. Zij hebben zichzelf niet veranderd; alleen hun uiterlijke, technische wereld is veranderd. We kunnen primitiviteit alleen overwinnen door naar een nieuw niveau van waarden te stijgen: vanuit het dier (ik, alleen voor mezelf) naar het spirituele (wij, voor ons allen), dan wordt de volgende fase van de beschaving onthuld. En dit ligt nog steeds in het verschiet.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed