Het Pad Van De Vrouw

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat moeten we doen als ik sneller vorderingen maak dan mijn vrouw?

Antwoord: Dat is een verkeerde houding. De vorderingen van mannen en vrouwen zijn verschillend van aard en stijl, het is onjuist om hierbij vergelijkingen te maken. Wat een vrouw voortbrengt in de schepping is niet hetzelfde als een man.

Soms kunnen mannen en vrouwen een gemeenschappelijke taal vinden, maar in de regel kunnen zij dat niet. Ga eens een artikel lezen of naar een les luisteren en je zult zien dat zij anders denkt dan jij, alsof jullie het onderwerp vanuit een verschillend perspectief bekijken. Uiteindelijk komen vrouwen tot dezelfde details van waarneming, maar het pad en de analyse van mannen en vrouwen zijn heel verschillend.

Mannen en vrouwen kunnen gemeenschappelijke vragen met elkaar bespreken, maar als het om de details gaat, moet je rekening houden met het huidige niveau.

Vraag: Ik merk dat onze indrukken elkaar van verschillende kanten aanvullen. Maar tegelijkertijd moet mijn vrouw veel tijd en inspanning besteden aan ons kind.

Antwoord: Dit is de correctie van de vrouw. Vrouwen zorgen voor hun kinderen en soms lijkt het alsof dit ten koste gaat van hun zelfcorrectie. Maar dit is nu precies de manier waarop vrouwen verder komen op hun pad, het is de taak van een vrouw om moeder te zijn.

Sommige vrouwen vragen zich af: misschien is het beter als ik geen kinderen krijg en ik mezelf helemaal kan wijden aan de studie, disseminatie en correctie? Nee. Vrouwen moeten hun ziel corrigeren door voor hun kinderen te zorgen, door met hen samen te zijn en dan zien hoeveel tijd en verlangen er overblijft.

Als een vrouw de kans heeft om te trouwen en kinderen te krijgen, moet ze dat ook doen. Vrouwen moeten voor de kinderen zorgen, hoewel het erop kan lijken dat ze zonder kinderen veel meer zouden kunnen doen en veel verder op hun spirituele pad zouden kunnen komen. Dat zou ook kunnen, maar het is niet het pad van correctie van de vrouw.

Vraag: Moeten vrouwen met kinderen zichzelf vergelijken met vrouwen zonder kinderen die meer tijd hebben om te studeren en te dissemineren?

Antwoord: Nee. Als een vrouw met kinderen studeert of naar vermogen andere activiteiten doet, komt daaruit een correctie voort die vele malen groter is dan bij een vrouw die het krijgen van kinderen ‘tegenhoudt’ omdat zij haar werk in Kabbalah wil doen. Het helpt haar niet als zij door af te zien van een gezin en kinderen tijd vrij wil maken.

Wij realiseren ons niet dat deze wereld gebouwd is vanuit spiritualiteit. Als wij vonken van spiritualiteit in dit leven brengen, komen we dichter bij correctie. Je kunt niet naar het volgende spirituele niveau opstijgen als je er in deze wereld geen basis voor gelegd hebt. Daarom moeten we trouwen, kinderen krijgen en van daaruit verder gaan.

Het mag geweldig lijken als al mijn studenten niet meer hoefden te zorgen voor deze wereld en helemaal gewijd zouden zijn aan spiritualiteit. Stel je voor: iedereen studeert en doet aan disseminatie. Maar in plaats daarvan trouwen mensen en vrouwen worden meestal vrijwel meteen afgesneden van het proces, mannen zijn verplicht om hun gezin te onderhouden en eindeloos veel problemen samen met hun vrouw op te lossen.

En dit is nu precies waar correctie uit bestaat. We kunnen ons hiervoor niet verstoppen. Later zullen jullie begrijpen dat dit de optimale wijze is om je werk op de best mogelijke manier te doen.

Maar zij die een huwelijk vermijden, wijzen de mogelijkheid voor correctie af. Dit heeft zowel op mannen als op vrouwen betrekking. Dus als er een mogelijkheid is, moet je een gezin vormen en die last op je nemen.

Hoe dan ook: een gezin heeft de voorkeur boven alles, want het is een fundamenteel deel van de correctie van de wereld. Het is geen toeval dat de wereld wordt geconfronteerd met het uiteenvallen van de gezinsstructuur, deze situatie gaat vooraf aan de basis correctie.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 2/14/14, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: