Spirituele Correctie En Maaser

Dr. Michael LaitmanVraag: In onze kleine groep respecteren we elkaar. Hoe moeten we aan alle voorwaarden voldoen: Maaser betalen, studeren in het Educatie Centrum, enz.?

Antwoord: Maaser betalen gaat niet over de groep.

Als er een eenling student is die samen met ons studeert, bijvoorbeeld in Chukotka of op Hawaï, het doet er niet toe waar, proberen we voor hem een sfeer te creëren waarin hij zich kan ontwikkelen zoals een embryo in de baarmoeder. We proberen een incubator voor hem te zijn met behulp van allerlei technische methoden, op alle mogelijke manieren en met alle middelen die ons ter beschikking staan.

Als hij meer contact met ons wil, moet hij ons als zijn groep beschouwen. We organiseren een focusgroep voor hem, we zorgen voor de uitzending van lessen en workshops en we vertalen ze in veel talen. Tijdens een reguliere les werken er 50 mensen met ons samen ten dienste van degenen die over de hele wereld verspreid zijn, inclusief jullie.

Als een mens verder wil komen, moet hij deel uitmaken van het leven van de hele wereldgroep, het bestaan ervan steunen en helpen. Maaser betalen helpt om alle aspecten van het gebouw te onderhouden, dit kost veel geld en om een minimum salaris uit te betalen aan degenen die fulltime in disseminatie werken (onze salarissen zijn veel lager dan het gemiddelde salaris in ons land).

Daarom is het nodig dat een ieder zijn deel in dit werk investeert. We beschouwen iemand als een vriend van de groep als hij serieus meedoet. Dat betekent dat hij aanwezig is bij de lessen, Maaser betaalt en werkt in disseminatie, het maakt niet uit of het over een eenling gaat, een kleine groep of een grote.

Maaser is iets heel belangrijks en de gedachte erachter gaat niet alleen over geld. In de Torah staat heel eenvoudig geschreven: betaal 10% omdat je dit gedeelte niet kunt corrigeren. Het Hogere Licht zal al het overige corrigeren. Als je deze 10% niet geeft omdat het heel moeilijk is om het van jezelf ‘los te scheuren’, besteed je het aan allerlei nonsens waar je ego zich tot aangetrokken voelt. Het gaat over spirituele correctie, daarom is het zo moeilijk voor ons om Maaser te betalen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: