Een Levend Verbindingskanaal

Dr. Michael LaitmanEr staat geschreven: “Een man en een vrouw, de Goddelijke Aanwezigheid tussen hen.” Wie zijn deze man en vrouw? In de spirituele wereld is alles van een specifieke functie afhankelijk: de ene keer geef ik, de andere keer ontvang ik. Om te kunnen geven, moet ik ook kunnen ontvangen en om te kunnen ontvangen, moet ik ook geven.

Hieruit blijkt dat ieder van ons de ene keer geeft en de andere keer ontvangt, dus ofwel de mannelijke ofwel de vrouwelijke functie uitoefent. Op deze manier wordt waar gemaakt: “Een man en een vrouw, de Goddelijke Aanwezigheid tussen hen.” Als wij deze wederzijdse verbinding hebben, wordt de Schepper te midden van ons onthuld. Binnen deze doorgeefkanalen van ontvangen en geven, bouwen wij de gelijkenis met de Schepper (Bore), namelijk ‘kom en zie’ (Bo-re).

Als wij onderling de juiste verhouding bouwen volgens de wet van gelijkheid van vorm, komt dit verbindingskanaal tot leven, krijgt het vitaliteit. Van ons wordt alleen gevraagd om ons in te spannen zodat het kan gebeuren en als wij dat doen, zullen we ontdekken dat het kanaal levend is.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 1/16/14, Workshop

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: