Een Verzoek Dat Niet Geweigerd Kan Worden

Dr. Michael LaitmanOns gebed moet heel precies gericht zijn op het Doel en niet vergezeld gaan van speciale voorwaarden waardoor ik hindernissen gemakkelijker zou kunnen overwinnen, sterker en beter gefocust zou kunnen zijn. Als ik op die manier ga onderhandelen, wil dat zeggen dat mijn gedachten niet zuiver op het Doel gericht zijn en dat ik bepaalde voorwaarden stel. Als we het geheel bekijken, heb ik maar één ding nodig: mijzelf wegcijferen, het allereerste niveau van conceptie bereiken, waar het oude ‘ik’ niet meer bestaat.

Ik word tot een zaaddruppel, precies de zaaddruppel waaruit een ieder van ons is voortgekomen. Deze staat wil ik bereiken, zodat er niets meer van mij overblijft dan de Reshimo (herinnering), het spirituele gen dat van het hogere niveau neerdaalt. Dit is het enige punt van waaruit ik me wil ontwikkelen: vanuit het punt in het hart, de oorsprong van mijn ziel, die niet egoïstisch is zoals nu, die niet gebroken is.

Dit betekent dat ik om geen enkele definitieve vorm vraag: ik vraag niet om meer wijsheid, kracht, begrip, gevoeligheid en de mogelijkheid om te ervaren. Ik vraag slechts om één ding: minimale adhesie! Ik ben de Hogere dankbaar dat Hij mij geschapen heeft en voor de richting waartoe ik me aangetrokken voel en ik vraag of de Reshimo, dat punt, die druppel, zich mag hechten aan Hem en zich mag gaan ontwikkelen.

Alle overige vragen zijn al overbodig en zullen altijd verkeerd zijn.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 11/25/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: