Waardoor Is Het Moeilijk Geworden Om Kinderen Op Te Voeden?

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik bestudeer uw serie gesprekken ‘Een Nieuw Leven’. Dank daarvoor. Wat ziet u als oorzaak van het feit dat het zo moeilijk is om moderne kinderen op te voeden?

Antwoord: Voor de eerste keer in de geschiedenis gaan we een compleet nieuwe wereld binnen zonder dat we die wereld kennen of voelen, want onze zintuigen zijn egoïstisch en we kunnen de komende wereld niet voelen zolang we onze zintuigen niet hebben gecorrigeerd. In het verleden konden we op dingen vooruitlopen, ons een soort toekomstige wereld voorstellen, een soort ‘morgen’ dat ons te wachten stond.

Nu staan we voor speciale uitdagingen, voor de overgang naar een nieuw leven. Niemand weet hiervan, behalve Kabbalisten. Ik leer dit aan mijn studenten. Ik leer hen over de nieuwe wereld en hoe we er binnen kunnen gaan, dat wil zeggen dat het gaat over de correctie van de menselijke natuur: een langdurig en moeizaam proces.

Het probleem ligt bij de opvoeding van de nieuwe generatie, dit geldt zowel voor jongeren als volwassenen. In het verleden bereidden ouders hun kinderen voor op het binnentreden in een wereld die ze zelf goed kenden, dat wil zeggen dat ze in staat waren om hun kinderen de regels bij te brengen die nodig waren in het leven, maar de ouders van tegenwoordig kunnen hun kinderen niet voorbereiden op hun toekomstige leven omdat zij er zelf niets van begrijpen. Conclusie: beide groepen moeten het systeem van integrale educatie en opvoeding toepassen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: